Στην τελική ευθεία το UniverSSE 2017

Αθήνα, 13/05/2017

Ξεκίνησε η καμπάνια crowdfunding


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διοργάνωση του 4ου Ευρωπαϊκου συνεδρίου για την ΚΑλΟ, UniverSSE 2017, με συνδιοργανωτή τον Κόμβο για την Κοινωνική Οικονομία, Ενδυνάμωση και Καινοτομία. Όπως αναφέρεται στο πολιτικό πλαίσιο της συνάντησης, ο κύκλος εργασιών, ο αριθμός των ασχολούμενων, το πλήθος των εγχειρημάτων, η κοινωνική διείσδυση της Κ.Αλ.Ο, αυξάνουν ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Σε όλον τον κόσμο, αναπτύσσονται ετερογενή παραδείγματα, που προτάσσουν μια οικονομία στηριγμένη στην ανταλλαγή αξιών χρήσης και στο κοινωνικό όφελος και όχι στο κέρδος σαν μοχλό ανάπτυξης για την ανάπτυξη. Στόχος της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει μια στιγμή ανοιχτής διαβούλευσης και δημόσιου διαλόγου, γνωριμίας και γνώσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εργαλείων, φιλοξενίας νέων πρωτοβουλιών και διερεύνησης συνεργειών και δικτυώσεων, ανάδειξης ενός κοινού χώρου αναφοράς, αφήγησης και οραματισμών.

Το πρόγραμμα των 40 περίπου εργαστηρίων, πάνελ, παρουσιάσεων κλπ. βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του, με το μεγαλύτερο του μέρος να έχει δημοσιευτεί.

Ξεχωρίζει η εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου, 
την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 6 μμ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου θα μιλήσουν οι 
  • Coriat Benjamin (Professor, Centre d’Économie de l’Université Paris-Nord (CEPN), Université Paris-13, FR)
  • Patricia Coler (Movement pour l Economie Solidaire, MES)
  • Ανδρέας Καρίτζης (Κόμβος για την Κοινωνική Οικονομία, Ενδυνάμωση και Καινοτομία)
  • Euclides Andre Mance (Pr. Philosophy, Solidarius, Brazil)
Παράλληλα, ξεκίνησε η καμπάνια crowdfunding του συνεδρίου με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα, που θα καλύψουν έξοδα μεταφοράς & διαμονής για ομάδες Κ.ΑΛ.Ο  που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν στο Συνέδριo. Μπορείτε να πάρετε κι εσείς μέρος στο UniverSSE 2017 διαδίδοντας και ενισχύοντας την καμπάνια. Athens UniverSSE 2017 Congress : no one left behind!